1 Kasım 2016 Salı

Hediye parfum onerileri :)

Herkese merhabalar :)
Bu yazimda aslinda biz kizlara hitap etmeyen ancak sevgiliniz, babaniz, abiniz, arkadasiniz icin alabileceginiz 2 erkek parfumunden bahsetmek istiyorum. Ben farkli zamanlarda nisanlima aldim.Ve ikisini de severek kullaniyor. 
Parfumun koku basamaklarini inceleyecek olursak:
 Üst notalar: Taze bergamot ve nefis siyah kuşüzümü karışımı
Orta notalar: Koyu, baştan çıkarıcı çiçek kokuları ve zengin mevye aromalarının ahenkleri ile harmanlanmış, özel olarak aşılanıp yetiştirilmiş Tom Ford Black Orchid ile birleşiyor. Bu nota baş döndürücü lotus ağacı ile derinleşiyor. 
Alt notalar: Arzulara düşkünlüğü sergileyen noir gourmand ahengi, paçuli, tütsü ve vetiver ile dengelenmiş. Vanilya, sıcak balsam ve pürüzsüz sandal ağacına akıcı bir kremsilik katıyor. 
Parfume verilen black orchid ismi Tom Ford icin yetistirilen siyah orkidelerden gelmektedir. Tum cicekleri inceleyen ancak istedigi kokuya ulasamayan Tom Ford kendisi icin bir cicek uretilmesi istemis. Boylece dunyada nadide bunan siyah orkide uretilerek TOM FORD BLACK ORCHID ismi verilmis.
Evet kizlar bana gore farkli bi hikayesi var bu parfumun. Bazi yerlerde bayan bazi yerlerde unisex ve erkek olarak geciyor. Bencede bu koku unisex bir koku. Ben bile ara ara sıkıp cikiyorum :) Parfumu ilk sıktıgınızda hafif yumusak bir koku geliyor. Ama sonrasinda durdukca kokunun ne kadar kalici ve etkileyici oldugunu duyabiliyorsunuz. 
Diger bahsedecegim parfum Antonio Banderas Seduction In Black. 

Evet bu kokuda hosuma giden kokular arasinda ancak kaliciligi tom ford gibi degil. Koku basamaklarina bakacak olursak:


Tepe Notası: Bergamot, Frenk Üzümü 
Kalp Notası: Kişniş, Kakule, Küçük Hindistan Cevizi
Dip Notası: Tonka Fasulyesi, Misk, Kehribar, Sedir.
Genel olarak parfum baharatli bir koku. Bu da parfumun cekici olmasina sebep oluyor. 
Evet kizlar Tom Fordun essiz sisesi, buyuleyici kokusu; Antonio Banderasin etkileyici kokusunu sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Sizlerin de onerilerini yoruma beklerim. Gorusmek uzere.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder